speciellrose86

Alla inlägg under november 2008

Av Helena - 26 november 2008 00:14

Hejsan.   Idag sov jag till Kl 10.00  Kännde mig som en zombiee när jag gick upp. Kokade extra starkt kaffe o drack det. Satte i gång datan o drog i gång musik. Startade även msn, pratade med Johan en stund medans jag drack mitt kaffe.  Sen kl 10.30 klädde jag mig o gjorde mig redo för att gå på möte.  När jag var klar på mötet gick jag runt i affärer och kollade lite. Morsan ringde o fråga om jag skulle med till Skövde o hämta Peter på KSS. Vi bestämde att hon skulle ringa igen runt 12.30 Jag bestämde mig för att åka med, så jag fick i mig en smörgås till frukost o Jonas kom upp. Vi pratade lite o sen gick vi ner o mötte morsan o farsan och åkte mot Skövde.  Väl uppe vid KSS gick vi till AVD Njurmedicin, där Peter hade sitt rum. Han låg o kollade på TV när vi kom. Sen fixade han några papper tillsammans med läkaren. Han opererades i går. Och operationen gick bra. Bytte en slang han har till sin dialys. Eftersom han inte har nån njurfunktion så måste han ha en maskin ( Dialys ) som renar kroppen åt honom. Han åker och har sin dialys 5 dagar i veckan.  På väg hem svängde vi in på Elgiganten, Jonas skulle ha en kamera. Var även på ”Maxi-huset”. Jag var inne i lite olka affärer, kollade efter en födelsedagspresent, men hittade ingen lämplig… Vet inte ens vad han önskar sig… Hmm…  Klockan 18.30 ca, var jag hemma igen. Fixade nåt snabbt att äta då jag var hungrig som en varg. Inte ätit mer än en smörgås för övrigt idag. Men när maten väl var klar hade jag ingen matlust, men petade i  mig lite i alla fall. Sen somnade jag en stund på soffan. Vaknade o kollade mina mail o sen kröp jag ner i sängen. Kollade lite på en film på 3:an. Sen vart jag klarvaken…. så nu sitter jag här o bloggar och lyssnar på musik. Pratar lite med Linnéa via MSN också.  Men snart är la det dags att hoppa i säng igen. Har lite att uträtta i morgon under dagen. Ska jag hinna med allt som det är tänkt att jag ska göra kommer det att bli en stressig dag.  Så God natt på er ! =)

Av Helena - 24 november 2008 12:47

Hejsan !


Idag gick jag upp kl 07.00 Kokade kaffe o kolla ut genom fönstret. ;)  Snön yrar ner från himlen... " Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra" Ja eller hur :P


Emma Vaknade runt klockan 08.00 Vi myste lite i sängen och sen gjord vi välling. Hon låg på soffan o drack den. Sen tog vi på oss kläder. Jag tog en kopp kaffe till. Emma målade en teckning.

Jag packade i ordning hennes dagisväska och gjorde mig själv i ordning.


Klockan 9.30 var det dax att bege sig mot Vedum - Dagis.

Jag hade även utvecklingssamtal på dagis för Emma. Hon sköter sig fint och är en duktig tjej, precis vad jag trodde ;)


Klockan 11 var jag hemma igen, åt en sen frukost och sen la jag meig en stund på soffan. Trött. Kl 12.50 gick jag i väg till jobbet, men var tvungen att gå hem efter två timmar. Mådde ej bra! Vet inte vad det kan vara. Kanske skulle kolla upp vad det kan vara eller bara låta det va. Hmm...!


Sen på eftermiddagen låg jag o kolla på TV och sen somnade jag.

Sov i ca 3 timmar. Sen åt jag lite middag.

Satte mig vid datan sen o kikade.


Sen gjorde jag inte så mycket mera. Tog det allmänt lugnt, chattade och kollade en del på TV.


Kram

Av Helena - 23 november 2008 22:23

Idag har vi inte gjort nåt speciellt. Tagit det lugnt hela dagen. Jag har vart lite dålig. Satte igång TV:en en stund i dag för en gångs skull. Kollade på Idol. Det kan vara rätt roligt att se på =) Fast Emma tyckte nog inte att det var roligt för hon satt och titade i en bok sen kröp hon upp i mitt knä och somnade bums. :P När idol var slut la jag över Emma i soffan och bäddade om henne med en filt och sen stängde jag av TV:en för att inte störa henne när hon sov.


Gick o hämtade mig en kopp kaffe och satte mig vid datan en stund. Loggade in på MSN och pratade med Stefan och JP en stund. Sen kom Mor & Far & Jonas och tog en snabbkopp kaffe och pratade lite. =) Roligt med lite besök i bland :P När vi druckit kaffet så vaknade Emma.

Mor & Far pratade lite med henne sen ick vi ut och röka. Jonas var kvar inne med henne. Sen åkte dom vidare och handla o sen hemåt.


Jag började med middagen. Idag blev det fiskpinnar med mos. Orkade inte göra nåt som tog längre tid eftersom jag ej vart bra idag.

Efter middagen plockade jag iordning och sen städade vi lite.


Övriga dagen har vi bara tagit det lugnt och lekt, dansat och sjungit. En o annan bok har blivit läst oxå.


Nu är Klockan 22.45 och jag sitter och lyssnar på Emmas andetag och datorfläktens surrande. Kanske skulle dra i gång lite musik lite lågt. :P

Snackar emd Linnéa på MSN oxå :P


Snart e det det dax att sova. Upp tidigt i morgon och lämna charmtrollet på dagis och gå på utvecklingssamtal. Sen bär det iväg mot jobbet. 


Puss & Kram syns på stan :P






Av Helena - 22 november 2008 21:51

Idag vaknade lilla charmtrollet runt 07.30 Gick upp och lagade iordning välling och sen kröp ner i säng igen så hon fick dricka sin välling. Sen gick vi upp och jag bytte blöja på henne sen satte vi igång datan och gjorde en lista med musik som vi lyssnade på. Efter ca två timmar åt vi frukost - Gröt med kanel. =)


Efter frukost bytte vi från pyjamas till kläder och grejade lite.


Sen gick vi till affärn och handlade till middagen. Sen stannade vi till vid lekplatsen utanför mitt så Emma fick leka. =) Efter en timma gick vi in.

Då började vi med middagen - Köttfärslimpa och makaroner med Bearniessås till. O så klart lingon. ;)


Efter middagen vilade Emma middag och jag drack kaffe och tog det lugnt.

Efter 1½ timma vaknade Emma.


Vi lekte på hennes rum och läste sagor. Sen gick vi och lyssnade på musik - Bamse. Emma tycker jättemycket om Bamse :) Hi hi.


Sen efter en stund badade vi, det var kul. =) Emma är storm förtjust i att bada. Och extra roligt tycker hon det är om jag är med och badar =)


När vi kommit upp ur badet, vilket inte var lätt, för Emma vägrade att gå upp :P åt vi kvällsmat. Sen dansade vi och busade.


Klockan sprang i väg o rätt som det var så va klockan redan 20.00 då dax för Emma att dricka välling och sova.


När Emma somnat pratade jag i telen och sen var jag på MSN och pratade. Kollade även ut på MIRC men där var det så gott som folktomt. :P Så inget att hämta fanns det där inte. Loggade ur istället. :P


Klockan 23.00 gick jag och la mig o läste och messade med L.J När klockan var 00.30 släckte jag och sen somnade jag som en stock :P




Av Helena - 21 november 2008 22:08

Idag åkte jag och Emma med mina föräldrar till KSS i Skövde. Vi hämtade upp Peter och sen gick vi o fikade på sjukhusfiket. När klockan började närma sig 14.00 gick mor och far till Reutomalogen, för mor skulle få en spruta i foten pga värk & inflammation.

Under tiden gick jag o Peter + Jonas ( Mina bröder ) Upp med Emma till Lekterapin. Pratade lite med Stefan som jobbar där och sen lekte Emma med en bobby car och försökte sig även på att cykla, men det gick inget bra. Hon gick då över till en dockvagn och lekte med i stället :P

På väg hem från Skövde stannade vi till i Falköping och var inne på Willys och handla lite. När vi handlat klart o kom ut från affär´n så hade det snöat som sjutton. Det var stora köer att ta sig igenom när man skulle ut ifrån Falköping.

Väl hemma började jag med maten - ris och köttfärssås. Mamma och pappa och alla mina bröder + Linette åt oxå. =)

Efter maten diskade jag och sen tog jag det bara lugnt. Min familj åkte en stund efter maten.

När de åkt så la jag mig på soffan en timma. Emma höll på och klättra vid soffan oxå. Sen låg hon på min mage och jag läste en saga för henne. Hon har börjat att lyssna mer och mer på sagor, det e roligt tycker jag. Mysigt att läsa för henne oxå. ;)

Klockan 20.00 var det dax att ta på pyjamas och göra en flaska välling och sen lägga Emma för natten. Idag somnade hon nästan direkt efter vällingen. Det har väl vart en lång dag för henne.

Nu senare i kväll har jag pratat med Marie B i en timma i telefon. Hon babbla på om allt möjligt :P Inte pratat med henne på bra länge, så det var la lite roligt att höra av henne :P När vi avslutat ringde jag upp Linnéa för hon ringde mig medasn jag pratade med Marie. :P

Nu sitter jag här bloggar, men nu ska jag nog hoppa i säng. 

Hoppas alla har haft det bra idag ;)


~*¤*¤*¤~ MaMmA äLsKaR dIg MiN liLlA pRiNsEsSa - EmMa ~¤*¤*¤*~ 


!!! KRAM !!!

Av Helena - 20 november 2008 21:14

Go kväll. =)


Idag har det en aning jobbigt. Emma har vart tjurig och härjat mer än vanligt. Och jag har inte mått vidare bra. Vart yr och i förmiddags höll jag på att svimma.


Åkte hem till mina föräldrar över dagen, ville inte vara själv med Emma. I fall jag skulle svimmat av. Vet i skråen vad det är för fel. Ja ja, jag hjälpte mor min att tvätta och jag tvättade även en del av min egna tvätt. Det är ju jämt fullbokat i min tvättstuga. Ska dock tvätta lite i morgon. ;)

Annars gjorde vi inte så mtcket hemma hos mina föräldrar. Åt middag i hop och sen åkte jag hem med Emma.


När i kommit hem fick Emma duscha, sen lekte hon lite med sin dockvagn ocg mina tofflor =D ha ha. Hon ser så skojjig ut när hon har mina skor på sig. =) När klockan var ca 19.30 gjorde jag välling till henne och sen la hon sig. Men tydligen så hade hon ont i magen och kunde inte sova. Hon bara grät, speciellt när jag gick ifrån henne så hon var själv i sitt rum. Så jag tog upp henne så hon fick sitta i mitt knä. Det tog en halvtimma och sen sov tösa. Hoppas hon är bättre i morgon.


Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Det är inga roliga ute på MSN o det är la knappt nån ide att kika ut på Mircen heller. Igår var det ju precis dött där. Så det lär la det vara i dag med. :P


Kanske skulle diska lite o sen lägga sig och skriva eller läsa.

Det var ju en person som ville jag skulle lägga mig i tid i kväll, så det får la jag göra. =D


Men innan jag gör nåt mer ska jag stressa ner i 10 min och lyssna på dagens låt :P Ha ha


/// Puss och kram - syns på stan. =D



Av Helena - 19 november 2008 19:43

Tjenixen !


I dag tog jag en sovmorgon. Klev upp cirka kl 10.00 Skönt att sova ut nån gång, dessutom blev det sent i går. Somnade väl inte förän kl var 05.00 :P


Kokade kaffe och satte mig och läste knallebladet. Sen röjde jag lite i köket så nu ser det fint ut där. :)
Sprang ner i källaren och kollade om det fanns en tvätttid oxå, men som vanligt var det fullbokat. Fick dock en tid på fredag. =)


Efter att jag grejat och donat klart satte jag mig en stund framför datan. Kollade lite mail och snacka en stund på MSN. =)


När klockan var 14.00 började jag att fixa mig i ordning för att kunna hämta min dotter på dagis kl 15.00 Klockan 14.30 kom mina föräldrar och hämta upp mig. När jag hämtat dottern åkte vi till Vara och handla. Pratade även med Henrik och Christoffer.

När vi var klara i Vara åkte vi vidare till Herrljunga och käkade.


Väl hemma drack vi kaffe allihopa och dottern badade. Mikael kom en sväng med. De åkte hem runt 7-tiden.


Emma lekte en stund med sin docka och sen blev hon så trött så jag gjorde välling till henne. Nu ligger hon i sängen och ska sova.


Usch, jag hade en blåsa mitt under hälen natt, jag stack hål på den o nu har det lossnat massa skin, gör svinigt ont när jag går. Så jag får gå på tå. Fattar inte hur min dotter kan gå på tå, det är ju jobbigt. =D


Kl: 22.36


Nu i kväll har jag haft det tråkigt :P Hade så tråkigt att jag  var tvungen att ringa och prata lite med Linnéa. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Och en del väääldigt intressanta saker ;) hi hi.

Efter att vi la på så låg jag i soffan och blega upp i taket och grunna lite.


När jag grunnat klart satte jag mig vid datan och gjorde en ny blogg sida. Den kommer jag vara anonym, bara för att jag behöver skriva av mig om en del saker. För att kunna gå vidare. Hoppas nu bara att det funkar...


Nu ska jag kika ut på MSN och Mirc en stund till, sen får det bli till att slänga sig i snarkebingen. ;)


<3

~*¤~~¤*~Saknar dig ~*¤~~¤*~

Av Helena - 18 november 2008 09:38

Hallå där.


Kom nyss hem från en promenad. Usch vad kallt det var ute. Blåser och regnar lite lätt. =( Sicket väder!


Sitter här nu och skriver några rader i brist på annat att göra. Sitter med telefonen vid örat oxå. Ringer SJ, ska boka en resa hem i dag. åker väl nån gång i kväll. :P


Nu svarar dom här, "babblar med SJ... "


Jaha ja, då åker jag ifrån Kumla 17.23 i dag. Och då borde jag vara i Herrljunga runt 19.06


Nu har jag inte tid att sitta och klinka här nåt mera, ska äta lite frukost och sen ge mig iväg mot Maxi för att hämta ut biljetten. Sen ska jag leverera bullar oxå. :P ha ha


Återkommer senare =D


Kram / H


11.38


Har vart hos Stefan med en påse bullar. Sen fick jag till Maxi o hämta ut min biljett hem och köpte mjölk.

Sen hem till Linnéa. Tänkte jag skulle börja packa här om en stund, så blir det icke så stressigt sen när jag väl ska iväg. :P För jag har ju en tendens att packa allt i sista minuten o sen att jag får springa ut till tåget :P


*Kikar på Kockan* - Nu börjar snart " Hem till gården"

Det ska jag kika lite på =D


Fuuu Fanken vicket vär dä ä ute. Regnit å jävligt. Ja vell ha sooool nuuu TACK! Annars får la jag kanske gå i ide :P ha ha


Nu har jag tittat klart på TV och även packat. Så nu är det klart. men då är frågan vad jag ska göra nu då... Fiffilurar på om jag ska gå till Nordiska och kika lite. Kanske hittar en fin vaxduk till mitt köksbord. Vilket behövs, för bordet är inte det finaste precis. :P Ha ha

Så nu knallar jag i väg i alla fall.


19 NOV 08 Kl 10.28


Jag orkade inte skriva nåt mera i går, så jag fyller i det sista nu istället :P


Nån vaxduk på Nordiska hittade jag inte, men jag får leta vidare. Jag vill ju ha en neutral duk som passar till allt. Men som ändå är snygg och smälter in i det övriga köket :P

 Ja var i lite olika affärer och kolla lite, bland annat på Lekia och Önska - Snart är det jul o det kan vara bra att kolla på lite julklappar. =D

Efter att jag sprungit i affärer traska jag ner och till Stefan och sa hejdå till han. Stod med han där en stund på jobbet och pratade :P


Sen gick jag hem till Linnéa. Vi drack lite kaffe och pratade om massa saker. Jag behövde verkligen få prata med någon...

 Sen åt vi middag och bara tog det lugnt. Jag kollade lite mail innan jag åkte hem... men det var tomt, och lika bra var la det. Tiden fattades :P ha ha


Kl 17.00 tog jag mina väskor och en stor Röd säck och gick till tågstationen. Linnéa följde med. Vi stod och pratade lite och sen kom tåget kl 17.23

Krama Linnéa hejdå och steg på tåget.


Jag vart riktigt förvånad när tåget kunde komma i tid. Alltid annars nä jag ska hem från Kumla är det försenat både 10 min och 15 min :P


Väl hemma så tog jag det lite lugnt. Lånade Mickes data och invänta mina föräldrar. De skulle komma och lämna mitt modem till mig. Och hämta Mickes saker, eftersom han vart i min lägenhet under tiden jag vart bortrest. 


Ännu senare den kvällen satt jag och skrev om allt det som jag vart med om... kolla i bloggen här så finner ni säkert det inlägget... det var svårt men jag fick ner det ialla fall. Visserligen så har jag inte skrivit med allt som hänt, men bra mycket i alla fall. En del saker är svåra att skriva om :P


Det är väl vad jag gjorde igår kväll detta i alla fall. :P




 


Ovido - Quiz & Flashcards